B2B

Zakłady produkcyjne w Iłownicy i Przechlewie zapraszają do współpracy firmy z sektora spożywczego, które potrzebują produktów przemiału zbóż wysokiej jakości i w rozsądnej cenie.

To co nas wyróżnia to indywidualne podejście do każdego zamówienia.


Oferta

Kasze

Wiejska drobna, średnia i gruba Pęczak Mazurska Perłowa
Kaszarnię w Iłownicy charakteryzuje pełna elastyczność i duży wachlarz możliwości produkcji. Jest ona w stanie spełnić praktycznie wszystkie wymagania klienta. W obecnej chwili jest to bardzo duży atut mając na uwadze coraz to większe wymagania przemysłu spożywczego.

Płatki

PŁATKI OWSIANE ze względów na swoje walory zdrowotne są najczęściej i najchętniej stosowanymi płatkami w przemyśle piekarniczym jak i cukierniczym. Wszystkie rodzaje płatków owsianych (zwykłe, górskie i błyskawiczne) są stosowane w produkcji mieszanek dekoracyjnych na pieczywo, w których obtacza się pieczywo przed procesem garowania, czyli fermentacji. Dzięki, czemu gotowy wyrób wygląda atrakcyjniej i ma ładną chrupiącą posypkę na wierzchu.
PŁATKI OWSIANE ZWYKŁE
PŁATKI OWSIANE GÓRSKIE
PŁATKI OWSIANE BŁYSKAWICZNE

PŁATKI JĘCZMIENNE zawierają: błonnik, beta glukany, witaminy z grupy B: żelazo, magnez, wapń, cynk, potas, fosfor, miedź, chrom. Zastosowanie: produkcja kleików, musli, ciastek, chleba, zup, deserów oraz jako zagęszczacz do różnego rodzaju sosów i gulaszy. Zastosowanie ich w piekarnictwie: do produkcji pieczywa (ich użycie w miejsce mąki chlebowej zwiększa wydajność ciasta) Można je również stosować jako dodatek do wszelkiego rodzaju wypieków, placków, zrazów, chleba i bułek.
PŁATKI JĘCZMIENNE ZWYKŁE
PŁATKI JĘCZMIENNE BŁYSKAWICZNE

PŁATKI ŻYTNIE najczęściej jako prażone są jednym ze składników musli, dietetycznych ciastek, pieczywa. Dodawane są jako wsad do mieszanek chlebowych lub jako posypka która doskonale się prezentuje na wyrobie gotowym. Zawierają cały wachlarz składników mineralnych (żelazo, magnez, potas, wapń, a także sód, mangan, kobalt, miedź, cynk, chrom, fosfor, jod, fluor, bor) oraz witamin z grupy B (B1, B2, B6, PP, inozytolu, kwasu pantotenowego oraz foliowego) i witaminy E. Płatki żytnie wraz ze śrutą i mąką żytnią mogą być głównym składnikiem chleba żytniego
PŁATKI ŻYTNIE

PŁATKI PSZENNE
PŁATKI PSZENNE posiadają wysoką zawartość błonnika pokarmowego oraz dużą zawartość witamin z grupy B. Najczęściej mają zastosowanie w musli


Płatkarnia w Przechlewie produkuje płatki metodą tradycyjną. Są one świetnym dodatkiem do piekarnictwa, cukiernictwa oraz produkcji mieszanek dla innych gałęzi przemysłu spożywczego.

Od początku istnienia naszą misją jest zadowolenie klienta.
Skontaktuj się z nami i powiedz nam czego potrzebujesz. Przedstaw nam swoje wymagania, a my postaramy się je zrealizować